Προετοιμάζοντας το ταξίδι θα πρότεινα να ξεκινήσουμε να συλλέγουμε πληροφορίες για αυτά που θα επισκεφτούμε. Τι λέτε;

H Ακρόπολη των Αθηνώνexternal image normal_ceb1cebacf81cf8ccf80cebfcebbceb7__95.jpg
Η λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο).
Για αμυντικούς σκοπούς, οι οικιστές επέλεγαν ένα υπερυψωμένο σημείο, συχνά ένα λόφο με απότομος πλευρές.
Η Ακρόπολη, παρ' όλο που συνδέεται κυρίως με ελληνικές πόλεις, όπως η Αθήνα, το Άργος, η Θήβα και η Κόρινθος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί γενικά για όλους τους οχυρούς οικισμούς πάνω σε λόφους.
Η πιο γνωστή ακρόπολη είναι η Ακρόπολη της Αθήνας[1], όπου δεσπόζει το μνημείο του Παρθενώνα.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Μερκ. (Ωραία δουλειά! .ΕΛΕΝΗ)

Το νέο μουσείο της Ακρόπολης
Το μουσείο της Ακρόπολης είναι αρχαιολογικό μουσείο με τα ευρύματα που βρέθηκαν εκεί.Το μουσείο θεμελιώθηκε το 2003
ιδρύθηκε το 2008 και τέλος άνοιξε στις 21 Ιουνίου 2009.Με 4.000 αντικείμενα οπου εκτίθονται σε ένα χώρο 14.000 τετ.μετ.Τα αντικείμενα που εκτίθονται είναι της Μυκηναϊκής περίοδου έως την Ρωμαϊκή και Παλαιοχριστιανική Αθήνα ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη, κατάλοιπο των Ρωμαϊκών και πρώιμων βυζαντινών Αθηνών.
Μπαξεβάνης Κωνσταντίνος

Ο Ιστορικός Παρθενώνας!

Ο Παρθενώνας ήταν χτισμένος προς τιμήν της Αθήνας αλλά ο Παρθενώνας χτίστηκε πάνω σε πρηγούμενο ναό της Αθηνάς ο οποίος καταστράφηκε από τους Πέρσες στους περσικούς πολέμους. Άρχιζε να χτίζεται το 447 π.Χ., σε (9) χρόνια δηλαδή το438 π.Χ. διακοσμήστικε και το 432 π.Χ. τελείωσε.
Κλαούντια Μπούζι !

Βουλή των Ελλήνων!!
Η Βουλή των Ελλήνων είναι το Κοινοβούλιο|κοινοβούλιοτης Ελλάδα. Είναι ένα μονοθάλαμο νομοθετικό σώμα με 300 μέλη που εκλέγονται για τετραετή θητεία. Κατά τις περιόδους 1844-1863 και 1927-1935 το κοινοβούλιο ήταν διθάλαμο αποτελούμενο από την Γερουσία και την Βουλή. Εδρεύει στα Παλαιά_Ανάκτοραπάνω από την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα(ΣΟΦΙΑ)

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ!!!
Το πλανητάριο (planetarium) είναι μία Αίθουσακατασκευασμένη κυρίως για την παρουσίαση εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών παραστάσεων σχετικών με την Αστρονομία και τον νυκτερινό ουρανό, καθώς και για εξάσκηση στην αστρονομική ναυτιλία. Κυρίαρχο χαρακτηριστικό των περισσότερων πλανηταρίων είναι μία μεγάλη οθόνη με ημισφαιρικό σχήμα, πάνω στην οποία εικόνες αστέρων και αστερισμών πλανητών και άλλων ουράνιων σωμάτωνεμφανίζονται και κινούνται όπως ακριβώς στον ουρανό. Η οθόνη συνήθως ταυτίζεται με την οροφή του κτίσματος που στεγάζει το πλανητάριο και έχει τη μορφή ημισφαιρικού θόλου.
(ΣΟΦΙΑ) Φτάνει Σοφούλα, για να γράψουν κι άλλοι , αν δούμε ότι δεν έχουμε πληροφορίες θα προσθέσεις κι άλλα. Ξεκίνα την Επιχειρηματολογία Β΄ . Μη βαριέσαι..... Επίσης σβήσε , καλή μου , τις αγκίλες, όως έκανες και για τη Βουλή.Ελένη

Λυκαβηττός!!!
Ο Λυκαβηττός είναι λόφος της Αθήνα πέριξ του οποίου και έχει αναπτυχθεί η ομώνυμη συνοικία.
Αναφέρεται στη μυθολογία πως ήταν ένας βράχος που κουβαλούσε στα χέρια της η Θεά Αθηνά και της έπεσε έπειτα από μια κακιά είδηση που της έφερε ένα κοράκι. Από τότε τα κοράκια έγιναν μαύρα, λέει ο μύθος. Ο Λυκαβηττός έχει το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην κορυφή του και λειτουργεί και τελεφερίκ.
external image Mount_Lycabettus.jpg
Μικρός λόφος (ύψος 280 μ.) που βρίσκεται στο κέντρο, σήμερα, της Αθήνας. Είναι γνωστός από τα αρχαία χρόνια, αλλά εξαιτίας της φύσης του, δεν είχε οχυρωθεί από τους Αθηναίους.
Γύρω στους πρόποδες του λόφου υπάρχει μικρό δάσος από πεύκα, σε αρκετά σημεία του οποίου έχουν τοποθετηθεί ξύλινοι πάγκοι και παγκάκια.(ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ)Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο !
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Βρίσκεται στην Αθήνα. Η κατασκευή του έγινε την περίοδο 1866-1889 και στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο που οικοδομήθηκε το 1889 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλερ.
Στη συλλογή προϊστορικών εκθεμάτων του μουσείου περιλαμβάνονται αγγεία, ειδώλια, τοιχογραφίες κ.ά. των πολιτισμών που άκμασαν στο Αιγαίο, ευρήματα των βασιλικών τάφων στις Μυκήνες, τα περίφημα κυκλαδικά ειδώλια και οι καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες της Θήρας.

Η συλλογή αιγυπτιακών και ανατολικών αρχαιοτήτων περιλαμβάνει εκθέματα που χρονολογούνται από το 5000 π.Χ. έως τους ρωμαϊκούς χρόνους και περιλαμβάνει γλυπτά, κεραμικά, σαρκοφάγους και αντικείμενα μικροτεχνίας, όπως το αιγυπτιακό άγαλμα του βασιλικού γραφέα Ραχοτέπ από τη νεκρόπολη της Σακκάρα, το γονατιστό αγαλματίδιο του φαραώ Σαβάκα, που αποτελεί και τη μοναδική σωζόμενη μορφή αυτού του φαραώ, κ.ά.(
DANAE)

external image IMG_0031.JPGKαρυάτιδες!
Στήριζαν τους κίονες ,το πάνω μέρος του ναού ,το θριγκό. Στο κεφάλι τους είχαν κιονόκρανο ή κάνιστρο.
Μια όμως από αυτές, μαζί με πολλά άλλα γλυπτά αριστουργήματα της Ακρόπολης, μετέφερε ο Έλγιν στο Βρετανικό Μουσείο. Γνωστές είναι επίσης οι Καρυάτιδες της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στο προαύλιο σπιτιού στη θέση της πλατείας Δικαστηρίων, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου. Οι Καρυάτιδες αυτές βρίσκονται στο Μουσείο του Λούβρου, όπου τις μετέφερε το 1869 ο τότε Γάλλος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Μίλερ. Τα αντίστοιχα ανδρικά αχιτεκτονικά αγάλματα των Καρυάτιδων ήταν οι Γίγαντες ή οι Άτλαντες.(ΔΑΝΑΗ)external image 2295078146_02dbd74369_o.jpgexternal image kariatides-thumb-large.jpg


Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου με κοινωφελή, πολιτιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και έδρα την Αθήνα.
Αποτελεί έμπνευση του επιχειρηματία Λάζαρου Εφραίμογλου, ο οποίος και το χρηματοδότησε. Η ίδρυσή του κυρώθηκε το 1993 με νόμο της Βουλής των Ελλήνων.
Σκοπός του Ιδρύματος είναι να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση, και να προάγει την οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους, όπως τρισδιάστατα γραφικά, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και αλληλεπιδραστικές εκθέσεις.external image 5129_98027646331_84440261331_2448792_1388123_n.jpgKONSTANTINOS MERKOURIADIS

Άρειος Πάγος
Ο Αρειος Παγος ιδρύθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1834 με βασιλικό διάταγμα και λειτούργησε ως το ανώτατο δικαστήριο του κράτους. Το όνομα προήλθε απο το ομώνυμο δικαστήριο στην Αρχαία Αθήνα. Η πρώτη απόφαση του Αρείου Πάγου (1/1835) κρίθηκε και αποφασίσθηκε στις 30 Απριλίου 1835 και δημοσιεύθηκε την 1η Μαΐου 1835. Μέχρι το 1981 ο Άρειος Πάγος στεγαζόταν στο "Ιλίου Μέλαθρον", επι της Πανεπιστημίου, όπου σήμερα στεγάζεται το νομισματικό μουσείο, ενώ σήμερα στεγάζεται στο δικαστικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.Τα μέλη του Αρείου Πάγου έχουν ισόβια θητεία, αποχωρούν δηλαδή μετά τα 67. Στον Άρειο Πάγο σήμερα υπηρετούν ο Πρόεδρος, ο Εισαγγελέας, δέκα Αντιπρόεδροι, εξήντα Αρεοπαγίτες και δεκαοχτώ Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.(KLAOYNTIA)
Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο άνοιξε τον Μάιο του 2000, αρχικά ως Ορνιθολογικό Πάρκο φιλοξενώντας την τρίτη μεγαλύτερη συλλογή πουλιών στο κόσμο ζώα της φάρμας για τους μικρότερους επισκέπτες και 3 πολύ εντυπωσιακά μεγάλα κλουβιά στα οποία οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν και να θαυμάσουν την αντίστοιχη ορνιθολογική πανίδα και χλωρίδα. (ΤΑΝΙΑ ΤΙΤΟΠΟΥΛΟΥ)
ΤΟ ΚΟΛΩΝΆΚΙ!!!


external image kolonaki.jpg
external image kolonaki.jpgexternal image kolonaki-square.jpg


Εδώ θα κάνουμε τα ψώνια μας κορίτσια!!!
Μπαμπάδες ξιλοθειτε!!!
(ΔΑΝΑΗ)

RPESIDENT HOTEL
Η στρατηγική τοποθεσία του ξενοδοχείου President, εκεί όπου διασταυρώνονται οι βασικές οδικές αρτηρίες που οδηγούν στις εμπορικές, επιχειρηματικές και τουριστικές περιοχές της Αθήνας καθώς και οι δύο σταθμοί μετρό μία ανάσα μακριά, εξασφαλίζουν την άνετη και γρήγορη πρόσβαση στα αξιοθέατα της πόλης, στις επαγγελματικές υποχρεώσεις, στις αθλητικές εκδηλώσεις, στα θέατρα και στους κινηματογράφους.
external image Athens+Tower+from+President+Hotel-compressed.jpg
Κοιτάξτε ξενοδοχειάρα!!! Με χαλάει λιγάκι που είναι πάνω στο δρόμο, αλλά θα κάνω τα στραβά μάτια!!!

external image 12_07.jpg
Αυτή είναι η πισίνα που απ' ότι καταλάβατε σήμερα λίγο δύσκολα θα βουτήξουμε. Αλλά αν η καλή μας κυρία θέλει μπορεί να κάνει θαύματα! Ειδικά όταν πρόκειτε για τα αγγελουδάκια της! Εμάς λέω καλέ!!!!

Gallery
Gallery

Εδώ θα ξεκηνάμε κουραστηκές μέρες! Αλλά κ μέρες γεμάτες γνώσεις!

Gallery
Gallery

Κοιτάξτε τι ωραία τραπεζάκια! Κουφέτα, κουφέτα!!!

Gallery
Gallery

Ωραίο δωμάτιο δεν λέω...αλλά λίγο μούφα το παράθυρο.

Gallery
Gallery

Εντάξη αυτό μου φαίνεται πιο λογικό!

Gallery
Gallery


Εδώ είναι η ρεσεψιόν! Θε-ι-κό!!! Σαν να είσαι μέσα σε γιάλα είναι!

Το President Hotel Athens, στην λεωφόρο Κηφησίας 43 Kifissias , είναι ένα απο τα πιο ωραία κτήρια της στην Αθήνα. Καλή διαμονή!!!
(DANAE)


Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθήνας είναι ένα συγκρότημα δύο σιδηροδρομικών σταθμών στην Αθήνα. Ο πρώτος σταθμός είναι σταθμός του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας, επί της σιδηροδρομικής γραμμής Πειραιά - Πλατέος και ο δεύτερος είναι σταθμός του μετρό της Αθήνας, επί της γραμμής 2. Εγκαινιάστηκε στην αρχική του μορφή (ο σταθμός Πελοποννήσου) στις 30 Ιουνίου 1884 και οφείλει την ονομασία του στην πόλη που εξυπηρετεί. Προσφέρει στους επιβάτες δυνατότητα μετεπιβίβασης μεταξύ του Μετρό της Αθήνας και του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ.
Ιστορικά, ο όρος Σιδηροδρομικός Σταθμός Αθήνας αναφέρεται σε τρεις γειτονικούς σταθμούς:
  • Τον λεγόμενο σταθμό Πελοποννήσου, που ήταν σταθμός των Σιδηροδρόμων Πειραιώς - Αθηνών - Πελοποννήσου και ονομάστηκε έτσι (ανεπίσημα) επειδή αυτός εξυπηρετούσε τη σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας και Πελοποννήσου.
  • Τον λεγόμενο σταθμό Λαρίσης, που ήταν σταθμός των Σιδηροδρόμων Ελληνικού Κράτους και ονομάστηκε έτσι (ανεπίσημα) επειδή αυτός εξυπηρετούσε τη σιδηροδρομική συγκοινωνία μεταξύ Αθήνας και Λάρισας, που αποτελούσε τη σημαντικότερη πόλη κοντά στο βόρειο άκρο της γραμμής, τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της (το βόρειο άκρο της γραμμής ήταν στην πραγματικότητα το Παπαπούλι).
  • Τον Σταθμό Λαρίσης του μετρό της Αθήνας.
external image Athens_central_railway_station.jpg
KONSTANTINOS MERKOYRIADIS