Βασισμένο στην άσκηση του βιβλίου της Γλώσσας ......................
Σας παρακαλώ, ας σημειώσει κάποιος/α κεφάλαιο και σελίδα, γιατί είπαμε ... η ηλικία είναι δύσκολη για τη μνήμη .... (Ελένη)
Β' τεύχος Γλώσσας (αυτό ξέρω...! Δίνα) Mας φώτισες βρε , να σαι καλά.(Ελένη)

Με λένε Ελένη.Γεννήθηκα και μεγάλωσα και έγινα δασκάλα γιατί το έβρισκα πολύ ενδιαφέρον. Μου αρέσει το μπλε , σε όλες του τις αποχρώσεις.Τρελαίνομαι για πατάτες τηγανητές με κεφτεδάκια, δεν μπορώ να φάω κουκιά.Το αγαπημενο μου παιχνίδι είναι μια barbie μπαλαρίνα ,που με ακολουθεί από τα 13 μου χρόνια και όταν είμαι με παρέα προτιμώ να παίζω trivial pursuit ή ταμπού- δε μου αρέσει η Μονόπολη γιατί πάντα χάνω όλα μου τα χρήματα νωρίς, και βγαίνω από το παιχνίδι. Θα ήθελα σε 8 χρόνια να μπορώ να κάνω περισσότερα από όσα κάνω σήμερα και πολύ καλύτερα.

Με λένε Ηλία και γεννήθηκα το 1998. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μαύρο. Το αγαπημένο φαγητό μου είναι οι τηγανιτές πατάτες με σνίτσελ κοτόπουλου το αγαπημένο γλυκό μου είναι ο κορμός που φτιάχνει η μητέρα μου. Επίσης, βέβαια σιχαίνομαι τις μπάμιες. Το αγαπημένο μου παιχνίδι όταν ήμουν μικρός ήταν το ποδηλατάκι που μου είχε πάρει η γιαγιά μου δώρο στα γενέθλιά μου. Όμως μου αρέσουν τα επιτραπέζια και περισσότερο η ΜΟΝΟΠΟΛΗ. Σήμερα μπορώ να παίξω πολύ καλά ποδόσφαιρο και να διαβάζω τα μαθήματά μου μόνος μου. Όταν γίνω 20 χρονών θα μπορώ να πηγαίνω μόνος μου διακοπές και να αγοράσω δικό μου αυτοκίνητο. Πάνω από όλα πιστεύω ότι είμαι καλός άνθρωπος.

Ονομάζομαι Ισιδώρα. Γεννήθηκα 16 Αυγούστου 1998. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μαύρο και το σκούρο μωβ. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο και το αγαπημένο μου γλυκό είναι το παγωτό. Το φαγητό που σιχαίνομαι είναι οι μπάμιες και ας μην έχω φάει ποτέ. Το αγαπημένο μου παιχνίδι, όταν ήμουν μικρή , ήταν τα αγαλματάκια. Το αγαπημένο μου επιτραπέζιο είναι <<ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ>>. Σήμερα το που μπορώ και είμαι καλή σε αυτό είναι να παίζω θέατρο. Σε 8 χρόνια θα σπουδάζω για να γίνω νηπιαγωγός επειδή αγαπάω πολύ τα παιδιά και τα πάω καλά μαζί τους. Οι φίλοι μου πιστεύουν ότι είμαι καλή φίλη αλλά λίγο κακιά. Εγώ πιστεύω ότι είμαι καλή αλλά, όταν με αδικούν, γίνομαι κακιά.

Ονομάζομαι Τάνια και γεννήθηκα στις 28 Ιουλίου 1998.Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μωβ και το γαλάζιο.Το φαγητό που μου αρέσει περισσότερο είναι η καρμπονάρα και από γλυκό το ρεβανί!!Δεν μπορώ να φάω συκώτι και ρεβύθια.Το αγαπημένο μου παιχνίδι που είχα από πολύ μικρή και έπαιζα είναι ένας πίνακας με κιμωλίες που έγραφα.Το επιτραπέζιο που μου αρέσει να παίζω πιο πολύ από τα άλλα λέγεται <<ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ>>.Οι φίλοι μου λένε για μένα ότι είμαι καλή, γλυκιά, αλλά να μην κλαίω τόσο εύκολα.Πάντως, εγώ πιστεύω πως είμαι μαζεμένη και ευγενική αλλά και λίγο ντροπαλή.Σήμερα καταφέρνω να κάνω πολλά πράγματα μόνη μου.Σε 8 χρόνια θα σπουδάσω για να γίνω δασκάλα γιατί μου αρέσει!!!Πάνω από όλα θα ήθελα να μείνω αγαπημένη με την οικογένεια και τους φίλους μου.

Με λένε Χρυσούλα και γεννήθηκα στις 9 Νοεμβρίου 1998. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μωβ, το μπλε και λίγο το μαύρο. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τηγανητές πατάτες με σνίτσελ το φαγητό που δεν μ’ αρέσει είναι γίγαντες και η μπάμιες επίσης τρελαίνομε για το σπιτικό ρεβανί της μαμάς μου. Σήμερα βρίσκομαι σε ένα σχολείο όπου όλο και ενδιαφέρουσα πράγματα μαθαίνω και σε 8 χρόνια που θα είμαι 20 χρονών θα ήθελα να βρω μια καλή δουλεία. Τα παιχνίδια που μου αρέσει να παίζω όταν είμαι με παρέα είναι η «Μονόπολη» και το «Scrabble» και το παιχνίδι που έπαιζα μικρή και τρελαινόμουνα ήταν μια μεγάλη κούκλα την οποία την είχα στην βάφτιση μου. Στο σχολείο που πηγαίνω εδώ και 6 χρόνια οι φίλοι μου λένε για μένα ότι είμαι ένα καλό κορίτσι και προπάντων καλή φίλη . Πάντως εγώ πιστεύω πως ο καθένας μας έχει και τις κακές στιγμές του άρα κάποιες φορές μπορεί να μην είμαι τόσο καλό κορίτσι όσο μου λένε οι φίλοι μου.

Με λέμε Χριστίνα και γεννήθηκα 19 Δεκεμβρίου 1998.Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το Μωβ και το κόκκινο.το αγαπημένο μου φαγητό είναι τηγανιτές πατάτες κρέπες και παστίτσιο.Το φαγητό που δεν μου αρέσει είναι μπάμιεσ και πράσα με τυρί.Τα αγαπημένα μου παιχνίδια είναι το <<Monopoly>> το κλέφτες και αστυνόμοι με το uno.Οι φίλοι μου με λένε ότι είμαι πάντα χαμογελαστή αλλά και λίγο ζηλιάρα. Εγώ πάντως πιστεύω ότι είμαι μα είμαι λίγο *έξυπνη*.Όταν μεγαλώσω θα 'θελα να γίνω πλούσια με πολλά λεφτά αλλά δεν θα τα κρατήσω για μένα αλλά θα τα δώσω σε αυτούς που το χρειάζονται και όχι για μένα.


Με λένε Κωνσταντίνο και γεννήθηκα στις 23/9/1998 στη Θεσσαλονίκη. Οι φίλοι μου λένε για μένα ότι είμαι καλός φίλος και συμπαθητικός.Εγώ πιστεύω πως οι φίλοι μου με έχουν καταλάβει καλά. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μπλε και το μαύρο. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα γεμιστά και το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα τρίγωνα πανοράματος. Το αγαπημένο παιχνίδι όλα τα playmobil μου και τα έχω μέχρι σήμερα από επιτραπέζια είναι το η monopoly και το Taboo. Σήμερα μπορώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να προσπαθήσω πολλά για το μέλλον. Σε 8 χρόνια από τώρα θέλω να σπουδάσω και να πετύχω πολλά.Το όνομα μου είναι Γλυκερία και γεννήθηκα στις 20 Ιουλίου του 1998. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μαύρο και το χακί, μου αρέσει να τρώω παστίτσιο και για επιδόρπιο παγωτό ή ζελέ. Όταν είμαι με τους φίλους μου προτιμώ να παίζω STRATEGO ή MONOPOLY γιατί είναι τα μόνα επιτραπέζια που κερδίζω!!!! Στο χρονικό διάστημα που ζω τώρα μου αρέσει να παίζω όλη την ώρα με τους φίλους μου. Σε οχτώ χρόνια δεν θέλω να αλλάξει τίποτα από το σώμα μου αλλά μόνο από τη γνώση γιατί η παιδική ηλικία είναι ό,τι πολυτιμότερο έχεις στη ζωή. Οι φίλοι μου πιστεύουν πως είμαι καλός άνθρωπος, πάντως εγώ πιστεύω πως προσπαθώ να «μένω» με αυτούς που με υποστηρίζουν και με αγαπάνε!!! Όταν μεγαλώσω θα επιθυμούσα να σπουδάσω ή για γιατρός ή για αστυνομικός!!!! ΓΛΥΚΕΡΙΑ

Ονομάζομαι Σοφία και γεννήθηκα στις 15-1-98 . Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μπλε .Το αγαπημένο μου παιδικό παιχνίδι είναι ένα ξύλινο κουκλόσπιτο που μου το έφεραν οι γονείς μου στα πρώτα μου γενέθλια .Σχετικά με τα επιτραπέζια δεν μου αρέσουν και πολύ . Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τηγανιά κοτόπουλο με ρύζι . Οι στόχοι μου είναι πολλοί και στην ηλικία που είμαι μπορώ να τους πετύχω όλους , τώρα τι θα κάνω όταν μεγαλώσω ελπίζω πολλά . Οι φίλοι μου πιστεύουν ότι είμαι καλή μαζί τους (μερικές φορές) αλλά και λίγο κακιά , εγώ πιστεύω πως δεν είμαι κακιά αλλά νευριάζω εύκολα .


Με λένε Κων/νο και γεννήθηκα 5 Απριλίου το 1998 στην Θες/νίκη .Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια με σάλτσα και μανιτάρια . Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μπλέ ενώ το αγαπημένο μου παιχνίδι από τα παιδικά μου χρόνια είναι ένας action man.Ενώ τώρα παίζω με τους φίλους μου cluedo , stratego και μονόπολυ . Σήμερα μπορώ να παίξω
Μπάσκετ σε 8 χρόνια θα συνεχίζω να παίζω μπάσκετ .Οι φίλοι μου λένε για μένα ότι είμαι ένα παιδί που έχω δυνατότητες να πετύχει στη ζωή του . Πάντως , εγώ πιστεύω πώς μπορώ να κάνω πολλά πράγματα αλλά τεμπελιάζω . Μεγαλώνοντας θα επιθυμούσα να γίνω ή αρχαιολόγος , ή
Δικηγόρος ή δάσκαλος .


Oνομάζομαι Ειρήνη και γεννήθηκα 17 Οκτωβρίου 1998. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μωβ , και το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα γεμιστά και από γλυκό ο κορμός. Τις ελεύθερες μου ώρες μου αρέσει να παίζω με τους φίλους μου MONOPOLY διότι είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι, αλλά και είναι πολύ διασκεδαστικό .Το όνειρο μου είναι να γίνω γιατρός αλλά πρέπει να σπουδάσω φυσικά αλλά σε 8 χρονιά θα εκπληρώσω το όνειρο μου.


Ονομάζομαι Άννα και γεννήθηκα στις 21 Ιουλίου 1998.Το αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια με κιμά και το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μωβ. Μικρή έπαιζα με ένα αρκουδάκι το οποίο το έχω κρατήσει ακομα, τώρα που μεγάλωσα προτιμώ να παίζω με τις φίλες μου UNO γιατί είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι. Σήμερα μπορώ να κανω αρκετά πράγματα όπως να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου , αλλά σε 8 χρόνια θα μπορώ να πραγματοποιήσω ακομα περισσότερα όνειρα.


Ονομάζομαι Βλαδίμηρος και γεννήθηκα στης 27
Ιουνίου το 1998. Το αγαπημένο μου φαγητό είναι
οι φακές τρελαίνομαι για αυτήν την σούπα και το
γλυκό που μου αρέσει είναι η σοκολατένια
τούρτα με λίγη γεύση καραμέλα.
Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το πράσινο
επειδή έχω ακούσει πώς το χρώμα αυτό σε ηρεμεί.
Το παιχνίδι που μου αρέσει είναι ένα
ελικοπτερακι με τηλεχειριστήριο και για επιτραπέζιο
είναι η ευρώπολι επειδή έχω τα περισσότερα χρήματα
και τις περισσότερες χώρες και έτσι νικώ.
Σήμερα μπορώ να κάνω τα μαθήματα μου
και να πάω να παίξω στο πάρκο με τους
φίλους μου μπάλα.
Σε 8 χρονιά όμως θα μπορούσα να
γίνω αρχιτέκτονας επειδή είναι το όνειρο μου,
θα μπορώ να σχεδιάζω ωραία
κτίρια, σπίτια, πολυκατοικίες κ.α.π.
Οι φίλοι μου λένε για μένα πως έχω
καλό χέρι στην ζωγραφική. Πάντως εγώ πιστεύω
πως δεν ζωγραφίζω καλά.Ονομάζομαι Ακρίτας και γεννήθηκα στις 13-4-1998 στην Νεάπολη Θεσ\νίκης . Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το γαλάζιο , μπλε και τα φαγητά που λατρεύω είναι το παστίτσιο και η φασολάδα . Το αγαπημένο μου αντικείμενο είναι ο action man που τους έπαιζα όταν ήμουνα 8 και το επιτραπέζιο είναι το abandon που θέλει στρατηγική. Σήμερα μπορώ να παίξω έξω με τους φίλους μου ποδόσφαιρο και μπάσκετ ενώ μετά από 8 χρόνια θα πηγαίνω όπου θέλω χωρίς τους γονείς μου . Οι φίλοι μου λένε για μένα ότι είμαι επιμελής στα μαθήματά μου . Πάντως , εγώ πιστεύω πως είμαι ένα παιδί που έχει δυνατότητες και σε άλλα πράγματα . μεγαλώνοντας , θα επιθυμούσα να γίνω ένας μεγαλοπρεπής γιατρουδάκος.

Ονομάζομαι Αναστάσιος και γεννήθηκα στις 19-11-1998 στην Νεάπολη Θες\νίκης . Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το κίτρινο , το μαύρο και πολλές φορές μαζί . Το φαγητό που μου αρέσει είναι οι τηγανιτές πατάτες με κοτοσουβλάκια ή με λουκάνικα Φρανκφούρτης . Το αγαπημένο μου γλυκό είναι το μιλφέι αλλά δεν κατάλαβα ποτέ πως λέγεται πραγματικά μιλφέι ή μιλξέικ . Το αεροπλάνο (Α.Τ.Ε.Ρ.) όπως το είχα ονομάσει ήταν το αγαπημένο μου παιχνίδι .Το έχω ακόμη αλλά δεν το παίζω πολύ . Σήμερα μπορώ να πω πως με σχέση όταν ήμουνα 8 χρονών μπορώ να κάνω περισσότερα πράγματα όπως να παίξω μπάσκετ και κιθάρα και άλλα διασκεδάστηκα παιχνίδια !!! Οι φίλοι μου λένε για εμένα ότι είμαι ένα παιδί επιτυχές στα σπόρ. (ο Ακρίτας). Πάντως εγώ πιστεύω πως είμαι καλύτερος στη μουσική παρά στα σπόρ.

Λέγομαι Γιώργος και γεννήθηκα στις 11-9-98. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το κίτρινο και ειδικά αυτό του Ήλιου. Οι φίλοι μου πιστεύουν πως έχω καλό χαρακτήρα. Εγώ πάλι νομίζω πως είμαι δεμένος, με όλους τους συμμαθητές μου. Το αγαπημένο μου φαγητό ονομάζεται OGRADEN, ενώ το αγαπημένο μου γλυκό είναι το προφιτερόλ και το μίλφειγ. Στις ελέυθερές μου ώρες και ειδικά το καλοκαίρι παίζω με τους γονείς μου ή με τους φίλους μου UNO, Μονόπολη και Γκρινιάρη. Δε λέω όμως όχι και για ηλεκτρονικά παιχνίδια. Σήμερα μπορώ να κάνω πολλά πράγματα όπως να κολυμπάω καλά και σε 8 χρόνια θα ήθελα τα διπλάσια πράγματα απ’αυτά που έκανα και καλύτερα.Ονομάζομαι Κλαούντια και γεννήθηκα στις 10 Ιανουαρίου 1998. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι ασπρόμαυρο κ το αγαπημένο μου φαγητό είναι το φρικασέ κ το κινέζικο, σιχαίνομαι την πρασόσουπα κ τις μπάμιες αν και η μαμά μου βάσει λίγο πράσο στο φρικασέ αλά δεν το καταλαβαίνω. Το αγαπημένο μου γλυκό είναι το milfey ή παγωτό cookies παγωτό σάντουιτς μπορεί να μου αρέσουν κι άλλα αλλά δεν θυμάμαι. Το αγαπημένο μου παιχνίδι από τα παιδικά μου χρόνια είναι ένα τηλεφωνάκι που λέει τους αριθμούς ακόμα το έχω κ παίζει ο αδερφός μου. Τώρα το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι scrabbel , trivial pursuit κ.α.Μέχρι τώρα έχω καταφέρει πολλά πράγματα στην ζωή μου κ πιστεύω σε περίπου 8 χρόνια από τώρα θα έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος κ πιο ώριμη κ μπορεί να καταφέρω κάτι καλύτερο. Επίσης οι φιλοι μου νομίζουν ότι είμαι καλή φίλη αλλά κάποιες φορές δεν αντέχομαι .Πάλι εγώ πιστεύω ότι μερικές φορές έχουν δίκιο ενώ άλλες όχι.


Με λένε Δανάη κ γεννήθηκα το 98. Μένω στην Ελλάδακ το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μωβ καθώς κ το κίτρινο. Τρελένομαι, όπως κάθε παιδί, για μακαρόνια κ σνίτσελ ή καλαμαράκια ή γαλέο κ πάρα πολλά άλλα... Σιχαίνομαι ό,τι έχει σχέσει με τα λαχανικά!!! Όμως είμαι κ γλυκατζού! Λατρεύω το τιραμισού κ το καζάν ντιπι(αν δεν κάνω λάθος). Δεν αποχορίζομαι ποτέ, μα ποτέ, ένα στυλό κ ένα μολύβι, άσχετα που δεν τρελένομαι κ για γράψιμο! Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το Risk ή το πέτα την δασκάλα έξω από την τάξη-πλάκα κάνω! Αλλά μου αρέσει κ το UNO -όταν δεν μαλώνουμε. Τώρα προσπαθώ να εμπλουτίσω το μυαλουδάκι μου όσες περισσότερες γνώσεις μπορω. Όχι μόνο για τα μαθήματα αλλά κ για την ίδια τη ζωη. Σε 8 χρονάκια -μιας κ περνάν γρήγορα- θέλω να σπουδάζω αρχαιολογία, να είμαι έτοιμη να πάρω πτυχείο νομιικής καθώς να είμαι αγαπημένη με την οικογένιά μου. Πιστεύω ότι αυτό που αξίζει σε έναν άνθρωπο που θα ζήσει για 80 χρόνια είναι να ζήσει με αξιοπρέπια κ να αφήσει πίσω ένα καλό όνομα. Εγώ είμαι -δηλαδή έτσι πιστεύω- ένα παιδί με ισχυρή γνώμη που εξετάζει καλά τα πράγματα κ θέλω να είμαι διαφορετική από τους άλλους -σε ένα βαθμό- γιατί πιστεύω ότι οι γύρω πολλές φορές δεν θα αξίζουν. Οι φίλοι μου λένε για μένα -όχι πίσω από την πλάτη μου γιατί τότε...- ότι είμαι πεισματάρα σαν...ξέρετε...κ ότι έχω θάρρος να κάνω αυτό που πιστεύω. Επίσης λένε ότιμπορώ να πετύχω με λίγη παραπάνω προσοχη. Κ έχουν δίκιο!!!

By Danae,

with fantasy!